6 dages vin- og gastronomirejse med dansktalende rejseleder

Vin og gastronomi i Piemonte

Vin og gastronomi i Piemonte

Pris pr. pers. fra
13.495 DKK
6 dage
Transport: Fly

Rejsens højdepunkter

Trøffeljagt i Roddi

Tag på fascinerende trøffeljagt i selskab med vores lokal jæger og hans hund, og smag på "Jordens Guld" direkte fra skovbunden.

Barolo – Kongernes vin

Besøg Enoteca Regionale del Barolo og lær om Barolo-vinens unikke egenskaber, mens du smager på tre forskellige varianter.

Madlavningskursus i Barolo

Lær at lave mad som de lokale på familiedrevet vingård, hvor slow cooking og vinsmagning går hånd i hånd med en italiensk smagsoplevelse i særklasse.

Albas madmarked

Udforsk det livlige marked i Alba, fyldt med lokale råvarer og gastronomiske fristelser, efterfulgt af en let lokal frokost på byens historiske vinbar.

Grinzane Cavour

Besøg det historiske vinmuseum og nyd en let frokost med lokale vine.

Pollenzo

Udforsk den UNESCO-beskyttede neo-gotiske arkitektur i Pollenzo og smag på kvalitetsvine fra Banca del Vino.

Neive – Barbaresco's perle

Tag med på vores ekstraudflugt til den charmerende by Neive, kendt for sine Barbaresco-vine og maleriske gader.

Afslutningsmiddag i Barolo

Nyd en overdådig otte-retters middag med udsigt over vinmarkerne, akkompagneret af udvalgte vine og lokal grappa.

Dagsprogram

Læs om oplevelserne fra dag til dag

Intro
Det får du med
Dag 1
Ankomst og kørsel til Barolo. Velkomstmiddag
Aftensmad

Vi lander i Milanos lufthavn, Malpensa, og kører derefter ca. to timer med bus til Barolo. Efter indtjekning på det hyggelige, familieejede hotel Barolo, nyder vi en lettere velkomstmiddag i hotellets restaurant, akkompagneret af en storslået udsigt til borgen i Barolo og de vinklædte landskaber.

Nb. Ved sen ankomst udgår velkomstmiddag.

Dag 2
Trøffeljagt, vin og madlavning
Morgenmad
Aftensmad

Vi tager på trøffeljagt i Roddi, hvor vi besøger en ægte trøffeljæger og hans hund, og de demonstrerer, hvordan hund og jæger samarbejder om at finde det, der kaldes ”Jordens Guld”. Efter et interessant indblik i trøffeljagten skal vi naturligvis smage på denne eksklusive delikatesse.

Vi returnerer til Barolo, hvor der er tid til at spise frokost på egen hånd, inden vi besøger det regionale Enotek; ”Enoteca Regionale del Barolo”. Museet har til huse i Castello Comunale Falletti di Barolo – og hér lærer vi først om de lovmæssige forhold for produktionen af Barolo samt jordbundens betydning for vinen. ”Rødvinens Konge” skal fremstilles 100% på Nebbiolo-druen, skal holde mindst 13% alkohol, samt lagres i mindst 36 måneder inden frigivelse. Afslutningsvis smager vi på tre forskellige Barolo-vine, hvor druerne er dyrket i områdets tre forskellige jordbundsforhold.

Resten af dagen og aftenen bliver noget helt særligt, når vi besøger en Barolo producent på den familiedrevne vingård. Vi skal sammen med stedets kok tilberede forskellige lokale specialiteter, som skal blive til vores lækre fælles middag. Det er slow-cooking som det skal være – dér hvor begrebet opstod – så der er naturligvis rigeligt med pauser med tid til smagsprøver på gårdens vine.

Dag 3
Madmarked i Alba, vinsmagning i Pollenzo og chokolade i Cherasco
Morgenmad
Frokost

Vi starter dagen på det ugentlige marked i områdets hovedby, Alba, hvor vi tager en tur rundt på markedet og får tips og ideer til, hvordan de mange spændende råvarer kan anvendes. En lille forsmag på morgendagens store madoplevelse. Efter tid på egen hånd spiser vi en fælles frokost bestående af lokal charcuteri og ost på Albas historiske vinbar – akkompagneret af gode lokale vine.

Ud på eftermiddagen går turen videre til den lille by Pollenzo. Byen har romerske aner, og her ses nogle få rester fra et romersk amfiteater. Men byens store seværdighed er det neo-gotiske torv fra 1800-tallet, der i dag er at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

I Pollenzo ligger desuden universitetet for gastronomisk videnskab, det første af sin slags i verden. Herfra udsprang Slow Food-organisationen i 1986, som et modsvar til den hastigt voksende fastfood-industri. Slow Food baserer sig på regionalt producerede råvarer tilberedt efter traditionelle metoder og består af de tre hjørnesten: Good, Clean og Fair.

I denne lille by ligger også Banca del Vino, der har én af Italiens største samlinger af italienske kvalitetsvine. Et sådant besøg er naturligvis ikke komplet uden en lille prøvesmagning af nogle af deres vine.

Dagens oplevelser afsluttes i Cherasco, en smuk barok-by, der har snegle og chokolade som gastronomiske specialiteter. Vi besøger en af byens ældste chokoladebutikker for at smage på lækkerierne - og der er rig mulighed for at købe lidt sødt med hjem.

Ud på eftermiddagen er vi tilbage i Barolo, hvor resten af aftenen er fri på egen hånd i vores hyggelige ”hjemby”.

Dag 4
Fridag eller udflugt til Neive
Morgenmad

Dagen er til egen disposition. Vores rejseleder vil sammen med chaufføren tilbyde en lille gratis ekstraudflugt til den hyggelige by Neive, der ligger i det andet kendte vinområde, Barbaresco. Her går vi på opdagelse, og der er tid til at få sig en god frokost eller smage lidt af områdets berømte druer. Om eftermiddagen tager vi et stop igen i Alba, som er lettere at gå på opdagelse i, når der ikke er markedsdag. Vi får tid til shopping, cafébesøg eller hvad hjertet måtte begære.

Dag 5
Grinzane Cavour, Baroloproduktion med let frokost. Vinkælderbesøg og Afskedsmiddag
Morgenmad
Frokost
Aftensmad

Vi begynder dagen med at besøge borgen i Grinzane Cavour, én af Barolo-områdets 11 kommuner. Ledet af ’Det nye Italiens’ første premierminister, opstod tanken om kvalitetsvin i området allerede i 1800-tallet. I dag fungerer borgen som egns-, landbrugs-, og vinmuseum og huser desuden Ridderordnen af; ”Trøfler og Vine fra byen Alba” - der desuden er hovedstaden i Langhe.

Herefter besøger vi en fantastisk lille familie-producent af barolovin. Her tager vi med ejerne ud på marken og lærer om det enorme manuelle arbejde, der ligger bag produktionen af en god flaske barolo. Afslutningsvis nyder vi en lettere frokost akkompagneret af vinproducentens egne vine.

Vel tilbage i Barolo besøger vi hotellets egen vinkælder – hotellet er nemlig også producent af den populære barolo-vin. Og som det sig hør og bør, smager vi naturligvis på flere af deres vine.

En særlig rejse kræver en mindst lige så særlig afslutning. Derfor indtager vi rejsens sidste middag på vores absolutte favoritrestaurant. Her får du en magisk udsigt over området, mens vi nyder otte retter og fem vine. Som prikken over i´et afsluttes middagen med en velsmagende espresso og lokal grappa.

Dag 6
Hjemrejse

Med bagagen fuld af velsmagende flasker, chokolade og trøfler, mætte af god mad og ny viden om produktion af vin fra Barolo, begiver vi os mod lufthavnen og videre tilbage til Danmark. Ved sen hjemrejse lægger vi vejen forbi Maggiore-søen, hvor vi gør et kort frokoststop, inden vi fortsætter mod lufthavnen.

Nb. Ved tidlig flyafgang udgår morgenmad.

Afgange & priser

Her ses en liste over alle afgange

Kontakt mig ved nye rejsedatoer
Var der ikke flere ledige afgange på din foretrukne rejse? Sæt flueben i boksen nedenfor - så kontakter vi dig, så snart vi er klar med nye afgange.
Det får du med i prisen
  • Fly København – Milano t/r

  • Fem nætter på 3* Hotel Brezza Barolo i Barolo

  • Morgenmad

  • En 4-retters middag på hotellet med vin, vand og espresso

  • En 8-retters middag på restaurant med aperitif, vin, vand, espresso og grappa

  • En frokost med charcuteri og oste, vin, vand og espresso

  • Alle skatter og afgifter (undtaget turistskat på hotellet)

  • Alle transporter if. dagsprogram

  • Dansktalende rejseleder

Det er ikke inkluderet
  • Turistskat i Barolo, ca. 2 EUR/person og nat

  • Øvrige entréer, der ikke er nævnt i programmet

  • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Mulige tilkøb
  • Rejse- og afbestillingsforsikring

  • Mulighed for enkeltværelse mod tillæg fra kr. 3.195 - 3.495

Udflugterne inkluderer
  • En vinsmagning med let frokost

  • Madlavningskursus med vinsmagning og frokost

  • Fire vinsmagninger

  • Chokoladesmagning

  • Trøffeljagt med smagsprøver og vin

  • Museumsbesøg i Grinzane Cavour

Hoteller på rejsen

Se, hvor du skal bo i løbet af rejsen

Dag 1 - 6
Hotel Barolo
Barolo

Omgivet af Langhes maleriske vinmarker ligger Hotel Barolo, hvor Brezza-familien gennem tre generationer har forfinet kunsten at byde gæster velkommen med ægte piemontesisk hjertevarme. Fra værelserne, smukt indrettet med klassiske møbler, kan du beundre Barolo Slot, hvor den berømte vin først så dagens lys. Denne oase af ro inviterer til at genopdage traditionens enkle glæder.

Efter en dag blandt vinmarkerne kan du nyde et måltid i hotellets raffinerede restaurant, hvor køkkenet hylder områdets kulinariske arv. Prøv de hjemmelavede pastaspecialiteter som "tajarin" og "agnolotti del plin", eller lad dig friste af Langhes gastronomiske konge – trøflen. På sommeraftener kan middagen nydes på den hyggelige terrasse med udsigt over de bølgende bakker.

Hotellet består af to bygninger – den klassiske hovedbygning og den nyere fløj med udendørs pool. Herfra er det let at udforske Barolos charmerende landsby, der ligger i hjertet af et UNESCO-beskyttet vinområde, hvor nogle af Italiens mest prestigefyldte vine produceres. Efter en dag med vinoplevelser og kulturelle opdagelser venter den bløde seng i dit komfortable værelse.

Faciliteter
  • Bar

  • Breakfeast restaurant

  • Hair dryer

  • Outdoor pool

  • Restaurant

  • Jazuzzi

  • Wifi

  • Valuebox

  • TV

  • Aircondition

  • Distance to city center

  • Distance to shopping options

  • Public transport

Via Lomondo 2
12060, Barolo

Kort

Få det geografiske overblik over rejsens forløb